(function (g, e, n, es, ys) {g['_genesysJs'] = e;g[e] = g[e] || function () {(g[e].q = g[e].q || []).push(arguments)};g[e].t = 1 * new Date();g[e].c = es;ys = document.createElement('script'); ys.async = 1; ys.src = n; ys.charset = 'utf-8'; document.head.appendChild(ys);})(window, 'Genesys', 'https://apps.mypurecloud.de/genesys-bootstrap/genesys.min.js', {environment: 'euc1', deploymentId: '3860fa2d-3a22-4040-8d15-a1b5df24b429'});
x-kom - Sklep komputerowyx-kom - Sklep komputerowy
Wszędzie
Wszędzie
Laptopy i komputery
Smartfony i smartwatche
Podzespoły komputerowe
Gaming i streaming
Urządzenia peryferyjne
TV i audio
Smarthome i lifestyle
Akcesoria
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 1
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 2Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 2
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 3Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 3
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 4Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 4
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 5Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 5
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 1Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 1
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 2Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 2
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 3Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 3
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 4Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 4
Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 5Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2 - 716444 - zdjęcie 5

Ferguson Dekoder Ariva T75 DVB-T2

od: Ferguson|kod producenta: Ariva T75|kod x-kom: 716444
  • Rodzaj tunera:DVB-T, DVB-T2
  • Typ urządzenia:Wolnostojące
  • Odbiór programów w HD:Tak
  • Złącza:Wyjście HDMI, Wyjście Scart, Cyfrowe wyjście optyczne, Wejście antenowe, USB - 2 szt.
139,00 zł
ikona

Tuner TV Ferguson Ariva T75

Ferguson Ariva T75 to uniwersalny tuner do cyfrowej telewizji naziemnej nadawanej w standardzie DVB-T/T2. Urządzenie obsługuje najnowsze standardy kodowania obrazu H.265 10bit oraz dźwięku E-AC-3 zgodne z najnowszymi europejskimi standardami nadawania telewizji naziemnej, a także z wytycznymi Ministra Cyfryzacji.

Niewielka, estetyczna bryła tunera Ferguson Ariva T75 wpisze się doskonale w każdą przestrzeń. Dodatkowo dla osób chcących zminimalizować ilość urządzeń wokół telewizora producent przewidział ułatwienia w postaci parowalnego pilota Bluetooth pozwalającego na zdalne sterowanie odbiornikiem bez konieczności celowania pilotem w diodę IR.

ikona

Centrum multimedialne

Bogaty zestaw złącz umożliwia stworzenie z dekodera Ferguson Ariva T75 prawdziwego centrum multimedialnego. Łącze S/PDIF pozwoli użytkownikowi cieszyć się dźwiękiem przestrzennym, a 2 porty USB, umożliwiają jednoczesne podłączenie zewnętrznego dysku twardego do zapisywania ulubionych audycji oraz interfejsu Wi-Fi do obsługi ulubionych serwisów online. Ponadto dzięki podłączeniu do sieci tuner ma możliwość aktualizacji oprogramowania.

Tuner Ferguson Ariva T75 wyposażono w 2 porty USB, wejście antenowe RF, wyjście HDMI, wyjście TV SCART oraz łącze S/PDIF.

Specyfikacja

Rodzaj tunera
DVB-T (telewizja naziemna)
DVB-T2 (telewizja naziemna)
Typ urządzenia
Wolnostojące
Odbiór programów w HD
Tak
Funkcja nagrywania
Nagrywanie na USB
Możliwość montażu dysku twardego
Złącza
Wyjście HDMI
Wyjście Scart (EURO)
Cyfrowe wyjście optyczne
Wejście antenowe
USB - 2 szt.
Pobór mocy
7,5 W
Dodatkowe informacje
EPG (elektroniczny informator o programach)
Teletekst
Odtwarzanie z USB
Szybka i łatwa konfiguracja
Timeshift
Funkcja szybkiego wyszukiwania kanałów
Ochrona rodzicielska
Wi-Fi Ready
Odtwarzane formaty
JPEG
AVI
VOB
MOV
MKV
AAC
BMP
PNG
MPEG-2
MPEG-4
HEVC
E-AC3
AVC
MPEG-1
HE-AAC
Wysokość
30 mm
Szerokość
140 mm
Głębokość
95 mm
Dołączone akcesoria
Kabel HDMI
Zasilacz sieciowy
Pilot Bluetooth
Gwarancja
24 miesiące (gwarancja producenta)
Kod producenta
Ariva T75
Kod x-kom
716444

Opinie

Od maja 2024 wprowadziliśmy nowy system oceniania. Oceny dla produktu zostały przeliczone z 6-gwiazdkowego systemu na nowy 5-gwiazdkowy system.
4,0/5
(18 opinii)
5
10
4
3
3
2
2
1
1
2

Opinie użytkowników (18)

Kamil
Kamil
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Czasem zdarzy mu się zawiesić - na najnowszym, jak i na oryginalnym sofcie. Jakoś raz na tydzień-dwa. Pilot trochę nadwrażliwy, zbiera jedno naciśnięcie jako kilka czasami... Rozwiń dalej

Łukasz
Łukasz
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Czytelny interfejs, szybko działa, dobry odbiór pilota... Rozwiń dalej

Jarosław
Jarosław
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Dobry dekoder, po aktualizacji softu bogatsza szata graficzna (pasek postępu). Dobry pilot BT po zmianie przewodu
HDMI i włączeniu CEC załącza i wyłącza TV czyli obsługa jednym pilotem. Przewód HDMI w zestawie nie obsługuje CEC.
Sygnał z anteny mam ok. 80% nic się nie wiesza.
Polecam.
... Rozwiń dalej

Jarek
Jarek
2 lata temu

Dobry dekoder, po aktualizacji softu bogatsza szata graficzna (pasek postępu). Dobry pilot BT po zmianie przewodu HDMI i włączeniu CEC załącza i wyłącza TV czyli obsługa jednym pilotem. Przewód HDMI w zestawie nie obsługuje CEC. Sygnał z anteny mam ok. 80% nic się nie wiesza.
Polecam.
... Rozwiń dalej

Jakub
Jakub
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Do samego działania dekodera nie można się doczepić. Spełnia swoje zadanie, ma intuicyjne menu, programy wyszukuje bez problemu i się nie wiesza.
Natomiast pilot.... Małe przyciski, przez to mała czcionka. Dodatkowo jest mega czuły, przez co mało precyzyjny. Przykładowo, wybieram na pilocie 5, a mam wybrane 555.
... Rozwiń dalej

Artur
Artur
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Bardzo niestabilne oprogramowanie. W opiniach jeden z najlepiej ocenianych dekoderów a tak naprawdę porażka. Ciągle błędy zawieszanie się itd. Tylko wtyczka wyciągniętą z zasilania pomaga go odwiesić. Oddalem do sklepu zamienłlem w x kom doplacajac dychę i mam inny. Z nim żadnych problemów. Bardzo stabilny.... Rozwiń dalej

Przemyslaw
Przemyslaw
Potwierdzony zakup
2 lata temu

całkiem niezly. zdarza się podwójne przeskakiwanie programów... Rozwiń dalej

Jakub
Jakub
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Długo się ładują programy ale ujdzie... Rozwiń dalej

Łukasz
Łukasz
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Kupione 3 sztuki.

Działa sprawnie, nie zacina się.
Od razu należy zrobić update FW dekodera.

Pilot trochę za czuły , ale da się do tego przyzwyczaić.

Odległość między dwoma dekoderami musi być co najmniej 1 piętro lub 2-3 ściany bo 1 pilot zbiera oba dekodery.
... Rozwiń dalej

Eryk
Eryk
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Cacy śmiga... Rozwiń dalej

adam
adam
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Działa jak tego oczekiwałem, wielkich wymagań nie mam... Rozwiń dalej

Przemysław
Przemysław
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Polecony przez pracownika x-komu, bardzo słaby wybór obecnie już wycofany ze sprzedaży w x-kom. Obraz potrzebuje chwili na ustabilizowanie się, kilka kanałów bardzo często przerywa tylko na tym dekoderze, pilot często łapie jeden przycisk dwa razy i ma małe przyciski co dla osób starszych stanowi dodatkowe utrudnienia. Nie polecam... Rozwiń dalej

Maciej
Maciej
Potwierdzony zakup
2 lata temu

czasami się zawiesza... Rozwiń dalej

Radosław
Radosław
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Niestety nie polecam. Kupiłem takie 2 dekodery. Problemy są dwa:
1. Przy bliskim korzystaniu z dekoderów (pokoje obok siebie) piloty do sterowania widzą wzajemnie oba dekodery. Nie da się zatem jednym pilotem sterować jeden dekoder. Oczywiście przeczytałem masę artykułów na forum, ustawiłem parowanie wg producenta i rad z forum. Działało poprawnie ale tylko na chwilę.
2. Po zmianie kanału, chwilowo tnie obraz i dźwięk zanim się ustabilizuje. Po podłączeniu anteny do TV nie ma takiego problemu a moc i jakość sygnału jest bardzo dobra. Na obu dekoderach jest ta sama sytuacja. W innych dekoderach nie miałem takich zdarzeń.

Te 2 problemy jak dla mnie dyskwalifikują korzystanie z tego sprzętu.
... Rozwiń dalej

Monika
Monika
Potwierdzony zakup
2 lata temu

Polecam... Rozwiń dalej

Pytania i odpowiedzi

Masz pytanie o ten produkt?Zapytaj naszą społeczność i ekspertów x‑komu.